Helstegt Oksemørbrad til Hjemmekokken

Helstegt Oksemørbrad til Hjemmekokken

Oksemørbrad, som bedst bliver skåret ud med en Nourmet kokkekniv fra vores knivsæt

Til hjemmekokken med knivsæt, der skal testes

Oksemørbrad er en absolut fornøjelse især til en dag, som skal fejres lidt ekstra. Den er perfekt som en del af en nytårsmenu eller andre festlige lejligheder. Så det er skønt, når stegen står lige i skabet! Det skal den gøre, hvis du bruger denne opskrift. Og for at få den helt perfekte udskæring er der en klar mulighed for at bruge Nourmets forskærerkniv og kokkekniven til afpudsning

Mørbraden er, uanset om det er oksemørbrad eller svinemørbrad et af de bedste stykker kød, der fortjener at blive lavet til perfektion. Her er en lille guide til den perfekte lyserøde helstegte mørbrad. Det er nemt at forberede og næsten umuligt at det går helt galt, du skal bare have styr på, hvor lang tid den skal have i ovnen og hvad kernetemperaturer skal være.

Ingrediensliste

  • 2 spsk smør
  • 800-1000 g afpudset oksemørbrad
  • Salt og peber eller andet krydderi efter smag

 

Handlingsplan

  • Tænd ovnen på 200° C varmluft
  • Varm stegepanden op og smid smørret på 
  • Steg mørbraden så den bliver brunet på alle sider
  • Nu skal mørbraden i et ovnfast fad, hvor du sagtens kan hælde den smeltede smør henover og krydre med salt, pepper og andet du har lyst til
  • Placér det ovnfastefad inde i ovnen i 22 minutter, eller mere præcist til oksemørbraden har en kernetemperatur på 59° C
  • Når den rigtige kernetemperatur er opnået, så tag oksemørbraden ud af ovnen og lad den hvile i 22 minutter, før du skærer den ud med din forskærerkniv

 

Skriv en anmeldelse

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Fri fragt over 698,-

Hos Nourmet er du altid sikret hurtig fragt og gratis fragt ved køb over 698 DKK

TILMELD DIG NOURMET HJEMMEKOKKEN

Ved at tilmelde dig Nourmet Hjemmekokken vil du få 10% rabat på dit første køb og modtage ekslusive mails du ville ønske du ikke var foruden.