Kokkekniv af damaskus stål fra Nourmet

Guide til brug af knive: Hvilken kniv skal jeg vælge?

Nourmet tilbyder syv forskellige knive, hver med sit eget formål i køkkenet. Det de alle har til fælles er, at de er lavet af 67 lag Damascus stål, hvilket sikrer dig en skarp og langtidsholdbar kniv. Selve klingen kan ikke gøres tyndere eller bedre.

I denne guide vil vi gøre dig klogere på, hvad du bruger knivene til i køkkenet.

Hos Nourmet fohandler vi syv forskellige knive, der alle har hver sit formål i køkkenet. Ens for dem alle er, at de er lavet af 67 lags damaskusstål, som sikrer dig en knivskarp og langtidsholdbar kniv. Selve bladet fås ikke tyndere eller bedre.

I dette blogindlæg vil vi gøre dig klogere på, hvad du bruger knivene til i køkkenet.

 

Kokkekniv – 24 cm

Starter vi med den største af slagsen, så har vi vores kokkekniv på 24 cm. Klassikeren som man ikke kan komme udenom. Den differentierer sig lidt fra sin mere agile lillebror på 20 cm, men vores kokkekniv på 24 cm klarer alle de store arbejdsopgaver i køkkenet. Denne kniv er mest oplagt at bruge til større opgaver i sammenhæng med kød og tilberedninger.

 

Kokkekniv – 20 cm

Den mest agile kokkekniv du finder. Både et must-have, men bestemt også vores bestseller af knivene. Det mellemlange blad sikrer dig en meget komfortabel kontrol med kniven. Det mellemlange blad gør også, at den er meget agil, så du netop kan bruge den til tilberedninger af kød, fisk, frejkræ, men også grøntsager og hakkeopgaver. Det er med andre ord en alsidig kniv.

 

Brødkniv – 20 cm

Navnet afslører næsten knivens opgave i køkkenet, og behøver hverken den store introduktion eller dybere beskrivelse. Ikke desto mindre er det vores brødkniv, som er uundværlig i et køkken. Dens opgave er simpel, men uundværlig i dagligdagen.

Den kan dog også mere end bare at skære brød over. Den kan også være rigtig god i udskæringer af frugter som ananas eller melon, hvor man ønsker større stykker og derfor ikke kan bruge vores mindre knive.

 

Forskærerkniv – 20 cm

Forskærekniven har en enkel, men meget fornem opgave, hvis du er en kød-elsker. Forskærerkniven er til dig, der ønsker at gøre lidt mere ud af anrettelse og servering. Forskærerknivens lange blad hjælper nemlig med at gøre dit snit i til udskæringen bedre og mere præcis.

 

Santuko Kokkeniv – 20 cm

En af de mest karakteristiske knive, men som du måske har tænkt overflødig i et køkken, men her tager du fejl – vil vi vove at påstå.

Santukokniven er kendetegnet ved sit store blad, som er perfekt til hakkeopgaver. Den er også eminent til at skære kød, fisk og grøntsager ud med. Dens arbejdsopgave i køkkenet kan til forveksling godt minde om kokkekniven. Forskellen er, at kokkekniven er mere alsidig, hvor Santuko’en er den bedste til hakkeopgaver.

 

Utilitykniv – 12,5 cm

Ligesom brødkniven og kokkekniven på 20 cm, så er utilitykniven uundværlig i et køkken. Det er tilmed også en af de absolut mest anvendte knive såvel i et normalt og professionelt køkken.

Størrelsen af kniven er lavet ud fra, at den skal kunne klare de fleste opgaver, som urtekniven har til formål, men samtidig kunne klare de mindste opgaver, som kokkekniven 20 cm har til formål. Deraf også navnet. Den klare pille-/skrællearbejdet formidabelt, men klarer også rigtig fint udskæring af peberfrugt, æbler etc.

 

Urtekniv – 10 cm

Den mindste kniv i sortimentet. På trods af navnet har den faktisk flere funktioner. Det er nærliggende at tro, at den er god til urter, hvilket den også er. Den er dog mindst lige så god til pille-/skrælleopgaver, hvor det kræver, at du har kniven i den ene hånd og f.eks. kartoflen i den anden. Kniven er bestemt også god til at skære cherrytomater. Så godt nok er det den mindste kniv, men stadig en af de mest anvendte.

Du kan se hele vores kollektion af damaskus knive her:

Skriv en anmeldelse

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Fri fragt over 698,-

Hos Nourmet er du altid sikret hurtig fragt og gratis fragt ved køb over 698 DKK

TILMELD DIG NOURMET HJEMMEKOKKEN

Ved at tilmelde dig Nourmet Hjemmekokken vil du få 10% rabat på dit første køb og modtage ekslusive mails du ville ønske du ikke var foruden.