Når du vil gøre mere ud af dit køkkenudstyr, så er valg af kniv en essentiel del, men hvordan sikrer du dig, at dine knive forbliver skarpe og intakt?
Her er vores tips:
Opbevaring af kniv med knivblok, knivmagnet eller skuffe
Dine knive bør du holde adskilt fra andet køkkenudstyr og materiale. Ikke nok med, at du vil have større chance for at skære dig, hvis dine knive ligger blandt en masse andet udstyr, så vil du også opleve, at knivbladene vil støde på det andet udstyr. Udstyr, knive og skuffe vil blive beskadiget.
Ved at opbevare den seperat i en skuffe, i en knivblok eller på en knivmagnet er det ikke blot mere sikkert, men det holder også din knive intakt og skarpe samt nemme at finde.
Rengøring af kniv
- Hold altid dine knive rene og tørre.
- Håndvask i varmt vand med sæbe.
- Kom ikke i opvaskemaskinen eller lad det blive i varmt vand i længere tid.
- Tør den efter rengøring. Både håndklæde, viskestykke og køkkenrulle kan bruges til at tørre med.
Oftest er skarpe knive godkendt til at komme i opvaskemaskinen, men det er ikke den bedste og mest holdbare måde at rengøre dine knive på.
Vedligeholdelse / Hvordan sliber man en kniv
Vi anbefaler en professionel slibning af knive en gang årligt selvom du måske sliber dine knive derhjemme af dig selv med en knivsliber. Sliber du derimod ikke dine knive, så er vores anbefaling, at du sliber dine knive, når de føles sløve. En skarp kniv er altid mere sikker og føles bedre.
At bruge strygestål er ikke en erstatning for kniv slibning. Et strygestål er til for at vedligeholde en skarp og ren overflade. Et strygestål er med til at fjerne mikroskopiske bidder af stål, som hjælper til en skarp og ren overflade på dit blad. Vi foreslår denne guide.