Flæskesteg er af de opskrifter, som vi i Danmark aldrig bliver træt af, såfremt at den er lavet rigtigt, ligegyldigt om det er onsdag eller Juleaften
Her viser jeg, hvordan vi hos Nourmet går til værks, når vi laver flæskesteg, som skal have sprøde svær og som ikke bliver tør. Sprød og saftig flæskesteg er lækkert på alle borde, selv når det bliver Jul eller bare hverdag. Det er også en perfekt løsning, hvis man dagen efter skulle få lyst til en flæskestegssandwich.
Ingrediensliste
- En svinekam på 1-2 kg
- 3 tsk olivenolie
- 1,5 spsk salt
- 1 løg og 4-6 fed hvidløg
Handlingsplan
-
Brug en skarp kniv som utilitykniv til at skære riller ind i fedtet på flæskesteget, dog ikke for dybt, da du ikke skal ramme kødet. Gnid olivenolien og salt ind mellem rillerne
- For at time det perfekt, så plejer jeg at tænde ovnen efter det første step.
-
Skær nu løget ud i ringe og hvidløg i skiver og læg disse i bunden af et ovnfastfad herefter kan du placere flæskestegen ovenpå
-
Hvis du bruger et stegetermometeret til at måle kernetemperatuen på stegen, så husk at sætte den ind i kødet fra siden og ikke ned igennem sværene
- Du skal tænde ovnene på 90°C (varmovn) og varm stegen til den har en kernetemperatur på 50°C. Nu skal vi have sværene til at være perfekte, så derfor skruer vi op på 250°C og giver stegen 42 minutter eller indtil sværene er helt sprøde, prøv at gnide en kokkekniv henover sværene, for at mærke at den er helt sprød
-
For at du sikre dig at stegen er færdig, så tjek at kernetemperaturen er minimum 62°C, dog skal du have mest fokus på sværene, så det er okay at kernetemperaturen bliver lidt højere
-
Når dine svær er blevet sprøde og kernetemperaturen er rigtig, så skal du tage din flæskesteg ud af ovnen. For at give din flæskesteg optimal mulighed for hvile, så skal du vikle et stykke sølvpapir rundt om kødet af flæskestegen og ikke over sværene og den skal hvile i 12 minutter
- Nu skal du til det bedst ved at lave mad, det skal spises. Skær nu stegen ud med en kokkekniv fra Nourmet og for at gøre det nemmere at skære sværene over, så kan du bruge steakbestik fra Nourmet