Hvad er damaskus stål?

Hvad er damaskus stål?

Ud fra hvad vi ved, er Damaskus stål for første gang blevet skrevet om 300 år før jesu fødsel, i Indien. Senere er der fundet skrifter og fundet levn fra byen ‘Damascus’
Indlæser Hvad er damaskus stål? 2 minutter Videre Hvordan passer jeg på min kniv?

Ud fra hvad vi ved, er Damaskus stål for første gang blevet skrevet om 300 år før jesu fødsel, i Indien. Senere er der fundet skrifter og fundet levn fra byen ‘Damascus’, hvor der er skrevet om skabelsen af fantastiske våben/sværd, med specielle ‘bølgede udseende’ lavet af et specielt slags ‘Wootz-stål’, som i dag ikke længere bruges. Selvom det er umuligt at bevise, er den førende teori, at det stammer fra Syrien - mere præcist - handelsbyen Damaskus. Dette understøttes af flere fundne skrifter af lærde Al-Kindi og Al-Biruni, der omtaler knivene fra Damascus som ‘Damascene’ og ‘Damasqui.’

Japanske knive i 67 lag stål

I dag benytter man langt stærkere råvarer end Wootz-stål, og teknikken drejer sig omkring, at knivene smedes sammen af mange lag af tungt og stærkt jern, hvilket giver den styrke, og samtidigt fleksibilitet, som gør det nemmere at navigere knivene gennem alt, der skal skæres. Vores Koniseur knivene, er eksempelvis smedet af 67 lag.

Denne metode skaber også det blankede look, hvilket gøres endnu mere tydeligt, ved først at pudse kniven, og efterfølgende hælde syre over kniven. Dette skader ikke kniven, men sørger for, at du har en kniv, der beholder sit velkendte design og styrke.

Da knives ‘skarphed’ også er skabt af lag, kan du forvente, at din Damaskus kniv vil være skarp i længere tid, end du vil se fra andre typer knive.

 

Vedligeholdelse af damaskus knive

Det kræver ikke specielle teknikker at slibe damaskus stål knive. Dog er den mest anbefalede metode at benytte vådsten/slibesten. Dette kan du læse mere om her:

Hvordan passer jeg på min kniv blog

Skriv en anmeldelse

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

FRI FRAGT OVER 698,-

Hos Nourmet er du altid sikret hurtig fragt og gratis fragt ved køb over 698 DKK

TILMELD DIG NOURMET HJEMMEKOKKEN

Ved at tilmelde dig Nourmet Hjemmekokken vil du få 10% rabat på dit første køb og modtage ekslusive mails du ville ønske du ikke var foruden.