Michelinkokken tips til hjemmekokken

Michelinkokken tips til hjemmekokken

Guide til brug af knive: Hvilken kniv skal jeg vælge? Indlæser Michelinkokken tips til hjemmekokken 4 minutter
Kasper Cudi der bruger Nourmet knive kokkekniv til at skære ud med

Tidligere køkkenchef hos Frederikshøj, Kasper Cudi, har brug for det bedste udstyr, når han administrerer en af de mest eksklusive catering firmaer i Danmark eller køkkenet på en 2-stjernet Michelin restaurant. Han ønsker, at alle hverdagskokke skal have samme tiltro til deres redskaber, som han har. 


Sammen med hans knivspecialist Nourmet har han lavet en guide til hvordan du holder dine knive skarpe selv efter mange års slid. 


Når man har travlt i køkkenet og bestillingerne flyver derudaf, så nytter det ikke noget at redskaberne ikke fungerer eller at knivene smutter, for så får vi først rigtig travlt. Derfor sørger jeg altid for, at vores udstyr er i top både som køkkenchef og i min dagligdag med højgastronomisk catering. Det er derfor jeg bruger Nourmet’s redskaber til dagligt, for så er jeg sikker på at alt bare spiller” - Kasper Cudi (tidligere køkkenchef Frederikshøj)


Det vigtigste er selvfølgelig, at have de bedste redskaber som udgangspunkt, men det nytter jo ikke noget bare at lade dem gå til spilde. For at holde dine redskaber i fremragende form, burde man virkelig overveje at benytte japanske vådsten til at slibe sine knive eller som minimum bruge et diamant-strygestål. Selvom det godt kan virke som en større opgave at benytte vådsten, så kan enhver lære det, og nyde godt af det i deres hverdag. 


Guide til at slibe sine knive med japanske vådsten fra Nourmet: 

  • Find dine slibesten frem
  • Vælg den rigtige sten, hvis det er fra normalt slid ville man starte med stenen med 800 korn. Hvis kniven er helt slidt ned og ikke kan skære vil man starte med stenen med 300 korn
  • Læg dem i under vand i 15-20 minutter
  • Læg stenen på et solidt sted, og hæld lidt vand ud over den
  • Læg kniven ned på stenen  med en lav vinkel omkring 10-20 grader, så spidsen af kniven rører stenen
  • Hold fast i kniven med begge hænder
  • Læg et meget lille pres på knivbladet og skub den frem og tilbage over stenen så hele bladet bliver ramt
  • Gør det 10-15 gange pr side 
  • Derefter gør du det 2 gange mindre pr side skiftevis indtil du kommer ned på at gøre det én gang pr side
  • Test nu om kniven er skarp nok til at snitte grøntsager meget præcist 


En af de bedste evner at have i et køkken, er at slibe sine knive med vådsten, da det får dem til at holde sig i knivskarpe mange år ud i fremtiden, og kan give dig en ekstra fordel, når du forbereder den daglige aftensmad, da en skarp kniv giver sikkerhed til kokken” - Kasper Cudi (tidligere køkkenchef Frederikshøj)


For at udvide knivenes levetid, er det også en klar fordel, at opbevarer dem på en knivskinne. Hvis dette ikke er en mulighed, er det også en løsning, at have en knivkasse eller sleeves som de kan have på i en skuffe. 


Udover det ovenstående, er det selvfølgelig også vigtigt, at man har fokus på hvad man bruger sine knive til. Man kan nemt “komme til” at op en pakke eller pose med en kniv, da det er nemmere end at række ud efter en saks. Ellers kan det være, at man kommer til at skære i noget, man lige har taget op fra fryseren. Og til sidst er der selvfølgelig den største synder af dem alle, nemlig at smide sine knive i opvaskemaskinen, det er nemlig en sikker måde at få sløve knive på. 


Men selvom din kniv er blevet sløv af den ene eller den anden grund, så er det en løsning at lære at bruge en vådsten til at slibe den tilbage til sin helt skarpe form.

FRI FRAGT OVER 698,-

Hos Nourmet er du altid sikret hurtig fragt og gratis fragt ved køb over 698 DKK

TILMELD DIG NOURMET HJEMMEKOKKEN

Ved at tilmelde dig Nourmet Hjemmekokken vil du få 10% rabat på dit første køb og modtage ekslusive mails du ville ønske du ikke var foruden.