Japansk slibesten fra Nourmet i fire forskellige grovheder.

Sådan bruger du slibesten til at slibe dine knive som en professionel

En japansk slibesten er et uundværligt værktøj for enhver, der ønsker at opretholde en skarp og præcis skæreevne på deres knive. Denne type slibesten er kendt for sin effektivitet, holdbarhed og evne til at fjerne små mængder af metal fra knivens klinge, hvilket resulterer i en skarpere og mere præcis skæreoplevelse. Hvis du er en kok eller en kniventusiast, der ønsker at tage din skæreevne til det næste niveau, er en japansk slibesten en investering, der er værd at overveje.
Japansk knivsæt - et must-have i køkkenet Indlæser Sådan bruger du slibesten til at slibe dine knive som en professionel 8 minutter

En japansk slibesten er en slibesten, der er blevet populær blandt kokke og kniventusiaster over hele verden. Denne type slibesten adskiller sig fra traditionelle slibestene ved at være fremstillet af højkvalitets materialer og have en meget finere kornstørrelse, hvilket gør den ideel til at slibe knive.

Høj effektivitet med en japansk slibesten

Den japanske slibesten er kendt for at være meget effektiv til at skærpe knive og kan bruges til en lang række knivtyper, herunder japanske knive, keramiske knive og vestlige knive. Det er også en populær slibesten til at opretholde en skarp kant på skære- og hakkeknive.

En af de største fordele ved den japanske slibesten er dens evne til at fjerne små mængder af metal fra knivens klinge, hvilket resulterer i en skarpere og mere præcis skæreoplevelse. Desuden er denne type slibesten kendt for at være meget holdbar og kan bruges i årevis med regelmæssig vedligeholdelse.

Hvordan bruger man en japansk slibesten

Når man bruger en japansk slibesten, er det vigtigt at følge nogle grundlæggende trin for at opnå de bedste resultater. Først og fremmest er det vigtigt at bruge den rigtige teknik, når man sliber kniven. Det er også vigtigt at vælge den rigtige kornstørrelse af slibesten, afhængigt af knivens type og tilstand.

Det varierer fra kniv til kniv hvor mange grader slibesvinklen skal være. Ved kvalitetsknive vil vinklen være mellem 15 og 20 grader. En kniv fra Nourmet har bedst af at blive slebet i en vinkel på mellem 15 og 16 grader. Derfor kommer der også en vinkelholder med når du køber et slibestens sæt fra Nourmet.

Se vores slibestens sæt her

Når du køber slibesten er det vigtigt at have sten med forskellige grovheder. Denne grovhed måles i Grit. Jo højere grit en slibesten har des finere bliver kniven slebet. Derfor er det vigtigt at have både slibesten med lav grit, til når din kniv virkelig trænger til at blive slebet, men også slibesten med højere grit, så du kan få givet den et godt finish, så din kniv kan blive som ny. 

Trin guide til slibesten

En skarp kniv er ikke blot en fornøjelse at arbejde med i køkkenet, men også en sikkerhedsforanstaltning. Men hvordan opnår man den perfekte skarphed? Svaret er en slibesten. I dette blogindlæg vil vi lære dig, hvordan du bruger slibesten til at slibe dine knive som en professionel ved hjælp af Nourmets japanske vådsten.

Trin 1: Vælg den rette slibesten

Nourmet tilbyder et japansk vådsten sæt med 4 stk., som inkluderer 400, 800, 2000 og 3000 grit. Hver grit repræsenterer en specifik slibningsgrad og anvendes i en bestemt rækkefølge:

 1. Japansk vådsten - 400 grit: Denne grove slibesten bruges til at fjerne små hakker og genskabe knivens æg.
 2. Japansk vådsten - 800 grit: Denne mellemgrove slibesten bruges til at skabe en skarpere æg og finpudse knivens form.
 3. Japansk vådsten - 2000 grit: Denne fine slibesten bruges til at polere knivens æg for en endnu skarpere finish.
 4. Japansk vådsten - 3000 grit: Denne ekstra fine slibesten bruges til at give kniven den ultimative skarphed og glathed.

Trin 2: Forbered slibestenen

Før du begynder at slibe, skal du sørge for, at din slibesten er godt fugtet. Læg stenen i en skål med vand i 10-15 minutter, indtil den er mættet og klar til brug.

Trin 3: Slib kniven med slibestenen

Start med den groveste slibesten (400 grit) og arbejd dig op til den fineste (3000 grit). Slib kniven med lange, jævne strøg langs slibestenen, mens du holder kniven i en vinkel på ca. 15-20 grader. Gentag processen på begge sider af kniven.

Trin 4: Skift slibesten og finpuds

Når du har genskabt knivens æg med 400 grit-stenen, skal du skifte til 800 grit-stenen for at skabe en skarpere kant. Gentag derefter processen med 2000 og 3000 grit-stenene for at opnå den ultimative skarphed.

Trin 5: Rengør kniven og slibestenen

Efter slibning skal du rengøre både kniven og slibestenen grundigt for at fjerne eventuelle metalpartikler og slibemiddel rester. Skyl stenen under rindende vand og tør den af med en ren klud. Tør kniven omhyggeligt af og opbevar den sikkert.

Ved at følge disse trin og bruge Nourmets japanske vådsten vil du kunne slibe dine knive som en professionel og opnå fantastiske resultater i dit køkken. Husk, at vedligeholdelse af dine knive er afgørende for deres levetid og ydeevne. Slib dine knive regelmæssigt og opbevar dem korrekt for at sikre, at de altid er klar til brug.

Ofte stillede spørgsmål om slibesten og knivslibning:

Hvor ofte skal jeg slibe mine knive?

 1. Frekvensen afhænger af, hvor meget du bruger dine knive og hvilke typer madvarer du skærer. Generelt anbefales det at slibe dine knive hver 2-3 måneder ved regelmæssig brug.

Hvordan ved jeg, hvornår det er tid til at slibe mine knive?

 1. Hvis du bemærker, at kniven ikke skærer så let igennem madvarer som før, eller hvis den glider af overfladen i stedet for at skære, er det tid til at slibe den.

Kan jeg bruge slibesten til alle typer knive?

 1. Ja, slibesten er velegnet til de fleste knivtyper, herunder både europæiske og japanske knive. Dog kan nogle specifikke knive, såsom keramiske knive, kræve særlige slibemetoder.

Hvordan opbevarer jeg mine slibesten korrekt?

 1. Opbevar dine slibesten på et tørt og sikkert sted, væk fra direkte sollys og fugt. Sørg for, at stenene er helt tørre, inden du lægger dem væk.

 

Yderligere tips og tricks for at få mest muligt ud af dine slibesten og knive:

 1. Brug en slibestensholder eller et vådt håndklæde: For at forhindre, at slibestenen glider under slibningen, kan du placere den på en slibestensholder eller et fugtigt håndklæde. Dette vil sikre, at stenen forbliver stabil og sikker under hele processen.
 2. Øv dig på en gammel kniv: Hvis du er ny i knivslibning, kan det være en god idé at øve sig på en gammel kniv, før du prøver dig frem på dine favoritknive. Dette giver dig mulighed for at blive fortrolig med teknikken uden risiko for at beskadige dine gode knive.
 3. Lær forskellige slibeteknikker: Afhængig af knivtypen og din personlige præference kan du vælge mellem forskellige slibeteknikker, såsom cirkulære bevægelser eller skubbe og trække bevægelser. Forskellige metoder kan give forskellige resultater, så eksperimenter for at finde den, der passer bedst til dine behov.
 4. Vedligehold knivens spids: Knivens spids kan kræve særlig opmærksomhed under slibning, da den let kan blive beskadiget. Sørg for at slibe spidsen forsigtigt og med jævne bevægelser for at opretholde dens form og skarphed.
 5. Pas på knivens skaft: Når du sliber dine knive, skal du også tage hensyn til skaftet. Rengør og tør det grundigt efter slibning for at forhindre rust og pletter, og inspicer det jævnligt for tegn på slitage.

Ved at følge disse tips og råd vil du ikke alene forlænge levetiden for dine knive, men også forbedre deres ydeevne i køkkenet betydeligt. Husk, at en skarp kniv er en glæde at arbejde med og gør madlavning både nemmere og sikrere. Invester tid og kræfter i at vedligeholde dine knive med Nourmets slibesten, og du vil blive belønnet med en overlegen madlavningsoplevelse.

 

Afslutning

At mestre kunsten at slibe knive med slibesten kan være en udfordring, men med lidt øvelse og tålmodighed vil du hurtigt kunne forvandle dine sløve knive til skarpe redskaber. Med Nourmets japanske vådsten er du godt på vej til at opnå professionelle resultater og forbedre din madlavningsoplevelse.

 

Hvad tilbyder en læderstrop

Hvis du gerne vil forkæle dig selv og dine knive kan du passende købe en læderstrop, som du kan køre din kniv op af et par gange efter en slibning, for at opnå den ultimative skarphed. Læderstroppen er med til at fjerne de sidste metalrester der kan være efter en slibning. Det er derfor et meget nyttigt værktøj til perfektionisten. 

Prøv læderstroppen fra Nourmet i dag

For at opsummere er den japanske slibesten et fremragende valg for alle, der ønsker at opretholde en skarp kant på deres knive. Denne type slibesten er kendt for sin effektivitet, holdbarhed og evne til at fjerne små mængder af metal fra knivens klinge, hvilket resulterer i en skarpere og mere præcis skæreoplevelse. Hvis du er en kok eller en kniventusiast, der ønsker at tage din skæreevne til det næste niveau, er en japansk slibesten en investering, der er værd at overveje.

Skriv en anmeldelse

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Fri fragt over 698,-

Hos Nourmet er du altid sikret hurtig fragt og gratis fragt ved køb over 698 DKK

TILMELD DIG NOURMET HJEMMEKOKKEN

Ved at tilmelde dig Nourmet Hjemmekokken vil du få 10% rabat på dit første køb og modtage ekslusive mails du ville ønske du ikke var foruden.