Kokkeknive af damamaskus stål fra Nourmet med michelin stjerner over

Historien om Michelin og betydningen af Michelin stjerner

Michelin stjerner uddeles af Michelin guiden, som først blev udgivet i 1900 for at fremme turisme og bilrejser. I dag anses stjernerne stadig for at være en af de højeste udmærkelser en restaurant kan få og kan øge forretning dramatisk. Kriterierne for tildeling af stjerner inkluderer kvaliteten af ingredienser, kreativitet, teknik, oplevelse, atmosfære, service og konsistens.

Michelins historie. Hvad betyder Michelin stjerner 

Hvis du nogensinde har undret dig over, hvad de små stjerner på en restaurantmenu står for, så skal du ikke længere være i tvivl! I dette blogindlæg fortæller vi dig alt, hvad du har brug for at vide om Michelin stjerner, lige fra deres historie til hvad de betyder i dag.


Hvad er Michelin stjerner?

Michelin stjerner uddeles af Michelin guiden, som udgives af det franske dækfirma Michelin. Guiden udkom første gang i 1900 som en måde at fremme turismen på og tilskynde folk til at rejse i bil (flere solgte dæk er lig med flere forretninger for Michelin!). 


Den første udgave af guiden indeholdt oversigter over hoteller og restauranter samt nyttige tips til billister. I 1926 begyndte guiden at uddele stjerner til restauranter, hvor én stjerne betød "en god restaurant", to stjerner betød "en omvej værd" og tre stjerner betød "en rejse værd". 


Kriterierne for tildeling af stjerner har ændret sig med tiden, men i dag ser Michelin inspektørerne på faktorer som kvalitet af ingredienser, kreativitet, teknik, oplevelse, atmosfære, service og konsistens. Restauranterne skal også tilbyde værdi for pengene for at komme i betragtning. 


I de seneste år er guiden blevet kritiseret for at være for eurocentrisk og ikke afspejle de globale kulinariske tendenser. Som svar på denne kritik lancerede Michelin i 2016 sin første internationale udgave af guiden, som dækker Tokyo. 2017-udgaven omfattede New York City og Chicago - det er første gang, at amerikanske byer er med i guiden.  


Hvad betyder Michelin stjerner nu? 

Michelin stjerner anses stadig for at være en af de højeste udmærkelser, som en restaurant kan modtage. At have en Michelin stjerne kan øge en restaurants forretning dramatisk - men det kan også være meget dyrt at opretholde en (eller flere) stjerner. 


Så der har du det - alt, hvad du har brug for at vide om Michel stjerner! Selv om de måske er kontroversielle, er der ingen tvivl om, at de stadig er en af de højeste udmærkelser, en restaurant kan få. Har du en favorit Michelin restaurant? Lad os vide det i kommentarerne nedenfor!

Skriv en anmeldelse

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.

Fri fragt over 698,-

Hos Nourmet er du altid sikret hurtig fragt og gratis fragt ved køb over 698 DKK

TILMELD DIG NOURMET HJEMMEKOKKEN

Ved at tilmelde dig Nourmet Hjemmekokken vil du få 10% rabat på dit første køb og modtage ekslusive mails du ville ønske du ikke var foruden.